El Blai

El Blai
falera gegantera

viernes, 4 de septiembre de 2015

HISTÒRIA DE LA COLLA

   Tot va començar...

 La construcció dels gegants era una idea que des de feia temps rondava pel cap d'alguns          aleixarencs,  finalment es va dur a terme gràcies a l'escultor Josep Llusà (desgraciadament ja mort), a un suport o  junta directiva que es va crear per a formar tota la infraestructura i dur la qüestió econòmica. I a la col·laboració de la gent de la vila que va participar ajudant o econòmicament en la  creació del gegants.

 La parella de gegants de la vila de l'Aleixar porten funcionant des del novembre de 1995,  s'estrenaren oficialment per la festa major de Sant Martí i foren batejats el dia 31 de desembre de  1995 i que van ser apadrinats pels gegants de la vila de Riudoms i de Reus i que també hi foren  presents els de les Borjes del Camp.

 Els precedents de gegants a la vila:


 A l'escola hi havien hagut una parella de gegants feta pels mateixos nens. Els gegants eren un alicient  de l'escola i, encara que no fossin res de l'altre mon, la canalla s'ho passava pipa arreglant-los i fent  cercaviles pel poble.


 S'en conserven només fotografies perqué desgraciadament es van cremar, en el mateix porxo de  l'escola, en un clar acte de vandalisme de nose sap qui


 Es va cremar també la "Mulassa", també molt apreciada per la gent del poble.


 I per acabar us deixo informació sobre el bloc i la colla:

 En aquest bloc i podreu trobar informació sobre la Colla Gegantera de l'Aleixar i mes concretament  del Blai Bastoner que es un gegant particular que actua dins la colla de l'Aleixar. El Blai Bastoner es  va presentar a L'Aleixar el dia 28/08/2010 amb motiu de la diada bastonera,té el seu propi ball  composat per el mestre Ezequiel Molina ball anomenat "Blai el gegant bastoner" els seus padrins son  els gegants Martí i Regina (gegants de l'Aleixar). La Colla Gegantera de l'Aleixar a mes del Blai  Bastoner te tres membres mes els dos gegants Martí i Regina i un drac. Els gegants foren batejats el  31 de desembre de 1995 i van ser apadrinats pels gegants de la vila de Riudoms (Ton i Cisca) i de  Reus (vitxet i vitxeta) també hi foren presents els de les Borges del Camp. El drac te una forma  peculiar ja que te un cos llarg on si poden posar moltes persones.


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario